miércoles, 23 de enero de 2008

100 x 100 renovables

- Català

Comentari publicat al tema "100 x 100 renovables" escrit per Francesc Mauri Domenech al blog de "El Temps" del portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

"Hola a tots.

Dintre de l'ordre econòmic-social on vivim és impossible creure que una revolució energètica és possible, basicament perquè aquest ordre anomenat capitalisme funciona pensant només en el capital i no en el sentit comú. Si fos rentable lluitar per minvar els efectes del canvi climàtic i per a la natura no es trigaria ni un minut en decidir-ho.

En segon lloc, ara mateix per fer front al canvi climàtic, cal primer fer una revolució de consciència (i el mateix sistema no ho pot permetre) per aconseguir una revolució per instaurar el sentit comú en totes les institucions.

En tercer lloc, les energies renovables han de ser el futur, però ara mateix quina és l'alternativa? A quin cost i quant de temps es trigaria en instaurar un sistema energètic 100 x 100 renovable? Algú imagina que de la nit al dia tindrem plaques solars a les nostres teulades (si es que en tenim)? Potser ara mateix l'alternativa és l'energia nuclear si es que realment volem fer front al canvi climàtic. Recomano llegir el llibre "La venjança de la Terra" del científic James Lovelock on argumenta que per fer front al canvi del clima l'energia nuclear ara és la solució (a més d'altres temes clar).

I per acabar, dir que cal una retirada sostenible, un consum responsable de l'energia, un decreixement en la demanda energètica. Però clar, demanar això que suposa una barrera al sistema és impensable. A més que la població adoctrinada pels desitjos consumistes (un dels pilars pel funcionament del sistema capitalista) segueix pas a pas l'estil de vida imposat, el del consum compulsiu. Tots sabem quines són les atrocitats que ha fet l'home a la natura. El canvi climàtic és una conseqüència. Fem tots el possible per garantir la vida el món? O només parlem?

Jesus"


BLOG EL TEMPS

BLOG EL TEMPS: 100 X 100 RENOVABLES


- Castellano

Comentario publicado en el tema "100 x 100 renovables" escrito por Francesc Mauri Domenech del blog de "El Temps" del portal informativo de Televisió de Catalunya y Catalunya Ràdio.

Traducido del catalán por mí.

"Hola a todos.

Dentro del orden económico-social donde vivimos es imposible creer que una revolución energética es posible, básicamente porqué este orden llamado capitalismo funciona pensando sólo en el capital y no en el sentido común. Si fuera rentable luchar para reducir los efectos del cambio climático y para la naturaleza no se tardaría ni un minuto en decidirlo.

En segundo lugar, ahora mismo para hacer frente al cambio climático, hace falta hacer primero una revolución de conciencia (y el mismo sistema no lo puede permitir) para conseguir una revolución para instaurar el sentido común en todas las instituciones.

En tercer lugar, las energías renovables tienen que ser el futuro, pero ahora mismo ¿cual es la alternativa? ¿A que coste y cuanto tiempo se tardaría en instaurar un sistema energético 100 x 100 renovable? ¿Alguien se imagina que de la noche al día tendremos placas solares en nuestros tejados (si es que tenemos)? Quizá ahora mismo la alternativa es la energía nuclear si es que realmente queremos enfrentarnos al cambio climático. Recomiendo leer el libro "La venganza de la Tierra" del científico James Lovelock en el cual argumenta que para enfrentarnos al cambio del clima la energía nuclear ahora es la solución (además de otros temas claro).

Y para acabar, decir que hace falta una retirada sostenible, un consumo responsable de la energía, un decrecimiento en la demanda energética. Pero claro, pedir esto que supone una barrera al sistema es impensable. Además que la población adoctrinada por los deseos consumistas (un de los pilares para el funcionamiento del sistema capitalista) sigue paso a paso el estilo de vida impuesto, el del consumo compulsivo. Todos sabemos cuales son les atrocidades que ha hecho el hombre a la naturaleza. El cambio climático es una consecuencia. ¿Hacemos todos los posible para garantizar la vida en el mundo? ¿O sólo hablamos?

Jesus"


BLOG EL TEMPS

BLOG EL TEMPS: 100 X 100 RENOVABLES

No hay comentarios: